Deel deze pagina:
Hoe ontwikkelt FUNO zich?

Hoe ontwikkelt FUNO zich?

Wat is het voor een hond?

Het nest waar Funo vandaan komt, het F-nest, is van zichzelf al een rustig nest geweest en zo ontwikkelt hij zichzelf ook. Het is een zachtaardige hond die veel op het gevoel doet (maar wel gecombineerd met hetgeen wat hij leert op de opleiding als geleidehond). Net zoals ieder mens, heeft elk mens zijn eigen voorkeur hoe je benaderd word, bij FUNO merk je dat hij behoefte heeft aan een rustige benadering. Nu de begeleiders doorhebben wat voor benadering het beste werkt, verloopt zijn opleiding naar wens en leert redelijk makkelijk. Als je een bepaald iets hebt laten zien dan kan hij het daarna goed zelfstandig uitvoeren. Hij doet het goed en de verwachting is dat hij keurig zijn opleiding kan afmaken. 

Ondanks dat het een rustige hond is, oftewel je hoort hem helemaal niet thuis behalve als hij behoefte heeft aan een knuffel, houd hij er wel van om buiten te spelen met andere honden. Hij staat zijn mannetje, soms met wat geblaf op een speelse manier, en weet daardoor goed zichzelf te profileren.

Hij loopt op schema met zijn opleiding

Dus wat nu? Ze gaan verder met het uitbreiden van het geleidewerk. De oefeningen die Funo als beheerst, gaan ze steeds met stapjes complexer maken. Aangezien zijn toekomstige baasje vaak gebruik zal maken, net als ieder ander, van het openbaar vervoer zal daar veel aandacht naar uit gaan. Maar ook meer focus op zijn zelfstandigheid, gericht op het oplossen van voorkomende problemen. Wat houdt dat in? Vooruit kijken, anticiperen op bijvoorbeeld obstakels op zijn route, andere honden te negeren en beschermend te zijn naar zijn baas.

Wat komt er nog?

5 november zal zijn test zijn waar hij uiteindelijk een diploma zal krijgen om als geleidehond officieel aan de slag te gaan. Hoe belangrijk de hond ook is voor de toekomstige baas, het is des te belangrijker dat er een klik zal zijn met de baas. Funo zal behoefte hebben aan iemand die hem op een rustige manier en op gevoel benaderd, zo kan hij het beste uit de verf komen als geleidehond. Hij is namelijk een hond die voorzichtig is en niet tegen teveel druk kan. 

Gaan we duimen voor Funo?

Overig Nieuws

UNO blijft groeien: Welkom Stefano, Alex, Nick en Gijs

UNO blijft groeien: Welkom Stefano, Alex, Nick en Gijs ...

UNO  verwelkomt Stefano van Neck, Alex Moreru, Gijs Wibier en Nick Hoogkamer.  Met hun ruime, deels leidinggevende, ervaring binnen de IT zijn zij allen een welkome aanvulling op het UNO team!  Wij wensen hen veel plezier en succes!

UNO feliciteert 11Strandenloop met fantastisch event en recordbedrag van €132.000!

UNO feliciteert 11Strandenloop met fantastisch event en recordbedrag van €132.000! ...

Zaterdag 5 oktober 2019 vond de 3e editie van de 11Strandentocht plaats. Tijdens dit jaarlijkse wandel en hardloopevenement van de Hartstichting liepen meer dan 3.000 deelnemers over maximaal 11 stranden langs de Nederlandse kustlijn. De afstanden variëren van 11, 20, 40 tot 60 km tussen Bloemendaal en Hoek van Holland. In totaal is het recordbedrag van maar liefst €132.000,- voor onderzoek naar hart- en vaatziekten opgehaald. UNO feliciteert de 11Strandentocht met dit mooie bedrag en bedankt voor dit fantastische evenement! 

UNO, als vaste ICT partner van de Hartstichting, is sponsor van de 11Strandentocht. UNO sponsorde dit jaar de businessloop, die bij de stempelpost Kijkduin van start ging. Om alle deelnemers een hart onder de riem te steken, moedigde UNO iedereen aan en deelde meer dan 3.000 druivensuikers uit. Het was een bijzondere dag waar een fantastische vibe aanwezig was! Met name de positieve interactie tussen de aanmoedigende vrijwilligers van de Hartstiching en de enthousiaste deelnemers met hun enorme inzet was bijzonder. Allemaal strijden voor één doel! Meer geld voor hart en vaatziekten ophalen. Hoe goed is dat gelukt! Gefeliciteerd!

 

 

UNO  trots op behalen ISO27001!

UNO trots op behalen ISO27001 ! ...

Tegenwoordig gaat alles snel. Alle technische ontwikkelingen volgen elkaar razendsnel op, het ene apparaat na het andere is verbonden met internet en je informatie staat overal opgeslagen. Je wilt natuurlijk dat er vertrouwelijk en integer met al jouw informatie wordt omgegaan en dat je deze informatie ook kan inzien als je daar behoefte aan hebt.  Integriteit en vertrouwelijk omgaan met informatie staat bij UNO, als ICT beheerder, natuurlijk ook hoog in het vaandel.  Daarom heeft UNO er dit jaar voor gekozen om dit tastbaar te maken en de ISO27001 certificering te verkrijgen. Deze certificering garandeert dat alle informatie integer, vertrouwelijk door ons behandeld wordt en dat de beschikbaarheid gewaarborgd is.
 
Om het één en ander duidelijker te maken, volgt een korte uitleg wat de ISO27001 certificering inhoud en hoe deze wordt toegepast binnen UNO.
Wat is ISO27001? ISO27001 is een standaard die gaat over informatiebeveiliging. In deze standaard staat hoe je procesmatig met het beveiligen van informatie kan omgaan, met als doel om de vertrouwelijkheid, beschikbaarheid en integriteit van informatie binnen UNO zeker te stellen. Dit doen we door het onderhouden van een ISMS. 
Wat is een ISMS? ISMS staat voor Information Security Management System en is de vastlegging van de complete set van maatregelen, processen en procedures. Deze complete set is dus de manier / methode hoe UNO met informatiebeveiliging omgaat. Deze methode moet ook rekening houden hoe UNO van zichzelf leert zodat we ons continu kunnen verbeteren. 

Wij zijn met zijn allen zeer trots op het behalen van deze certificering en zien het als een bewijs dat wij jouw informatiebeveiliging hoog in het vaandel hebben staan.

Kies een veilig wachtwoord

Kies een veilig wachtwoord ...

Een veilig wachtwoord is uiterst belangrijk om je eigen data te beschermen. Hierbij wat handige tips om te zorgen dat het ook echt veilig is. 

Niet gevonden wat je zocht of toch nog een vraag? Wij helpen je graag! Contact