Deel deze pagina:
Danser Containerline

"SafeSpace:  Met UNO SafeSpace na stroomstoring binnen 1 uur weer operationeel"

Danser Group staat voor betrouwbaar en compleet verzorgd containervervoer over de Europese binnenwateren. Vanaf de oprichting in 1982 is Danser Group uitgegroeid tot een binnenvaartrederij van formaat met 140 medewerkers, verdeeld over het hoofdkantoor in Sliedrecht en vestigingen in België, Frankrijk en Zwitserland. Jaarlijks worden meer dan 1 miljoen containers verscheept tussen de zeehavens Rotterdam en Antwerpen en de klanten in het Europese achterland.
 

Stroomstoring in Sliedrecht!

Als Trusted Advisor helpt UNO al enige jaren de ICT omgeving van Danser optimaal in te richten en te beheren zodat alle medewerkers altijd en overal kunnen werken. In de dynamische transportwereld waarin Danser actief is, is het van het grootste belang dat informatie 24/7 digitaal beschikbaar is. Maar wat betekent dit voor databeveiliging en mogelijke downtime na een incident? In deze ongoing business zou het verlies van data natuurlijk niet te overzien zijn. Toen Mark Suijkerbuijk, IT manager bij Danser, in maart j.l. op een zaterdag werd gebeld over een stroomstoring in de omgeving van Sliedrecht, was er geen tijd te verliezen. Uit zijn eerste inventarisatie ter plekke bleek dat, alhoewel de gehele digitale omgeving gecontroleerd was down gegaan, er één zeer belangrijke virtuele database server na herstart niet meer functioneerde. De technische accountmanager Maarten bij UNO kon gelukkig direct helpen.


UNO SAFESPACE: de basis van elk uitwijk scenario! 

Op advies van UNO was Danser in december gelukkig overgegaan op een gevirtualiseerde serveromgeving met een maximale UNO SAFESPACE beveiliging.
 
Voordeel Server Virtualisatie
Door een server te virtualiseren kunnen er meerdere servers op één fysieke server worden gebruikt. Zodra één server uitvalt kan een andere server het direct weer overnemen. Dit betekent efficiënt hardware gebruik (minder servers), minder energieverbruik en lagere beheerkosten. Door gebruik te maken van meerdere fysieke en virtuele servers kan de serveromgeving redundant worden uitgevoerd.

Voordeel UNO SAFESPACE
In een gevirtualiseerde server omgeving kan ook de hedendaagse back-up/disaster recovery oplossing SAFESPACE geïntegreerd worden waardoor het netwerk maximaal beveiligd wordt. I.p.v. elke ochtend een tape te verwisselen met enkel de data wordt er in de SAFESPACE oplossing een back-up van de gehele omgeving inclusief het operating system gemaakt, dus de volledige virtuele server inclusief data! Naast de back-up op locatie bij Danser bevindt zich er ook één in het datacenter van UNO. Als de server en back-up op locatie door een incident niet meer toegankelijk is, kan via de  back-up in het UNO datacenter de complete server weer razendsnel terug gehaald worden.
 

Resultaat: binnen één uur weer up and running

Na het telefoontje van Danser kon Maarten van UNO direct de back-up van de volledige virtuele server inclusief data terugzetten en binnen een uur functioneerde de kritische database server van Danser weer zonder verlies van data.
 

"Als dit vroeger gebeurd was hadden we eerst de functionele server weer moeten opzetten, inrichten en instellen en dan nog de oude data installeren. Dit had zeker 1 dag geduurd! Dankzij de goede oplossing met UNO SAFESPACE en het adequate optreden van UNO waren we in no-time weer up and running. Dit goede uitwijk en disaster scenario geeft DANSER de gewenste zekerheid en veiligheid om onze hoge kwaliteit van dienstverlening te kunnen blijven waarborgen!"

- Mark Suijkerbuik, IT manager, Danser.

Niet gevonden wat je zocht of toch nog een vraag? Wij helpen je graag! Contact