Deel deze pagina:

   

Voldoe je echt aan de AVG?

UNO infographic AVG

Bijna ieder bedrijf heeft zich dit jaar bezig gehouden met de AVG. De AVG is alleen niet een opzichzelfstaand IT projectje maar het is een volledig proces dat je continu moet bewaken. Nog ff als reminder de Europese verordening vervangt de Wet op Persoonsgegevens, met als doel de privacy en integriteit van persoonsgegevens van consumenten beter te beveiligen. De meeste bedrijven hebben nu een goede eerste slag gemaakt. Nu is het van belang dat je kan  aantonen dat je dit proces, deze manier van denken blijft ondersteunen in je bedrijfsvoering.  De wet is nl. strenger geworden en bij niet naleving van de regels zijn ook de boetes hoger. UNO heeft een aantal diensten die je daarbij kunnen helpen zoals de UNO SecurityScan en en de UNO CyberScan. Om je verder te helpen hebben wij ook nog alle stappen op een rij gezet om compliant te te blijven. Verder Heb je toch nog vragen? UNO helpt je graag verder!

 

 

 

     
(klik hier)

Impact van de AVG

Voldoen aan de AVG vereist een planmatige en integrale aanpak met aandacht voor IT security, datamanagement, beheer en compliance. Het is dus niet alleen een “IT-projectje”. In de kern komt het erop neer dat bedrijven verantwoordelijkheid moeten nemen om data van personen te beveiligen. Zo moet je als organisatie bijvoorbeeld precies weten welke persoonlijke data verzameld, verwerkt en beschermd wordt. Als derden deze gegevens verwerken, moeten zij dit ook doen conform de AVG en is het noodzakelijk om zgn.  "verwerkersovereenkomst of subverwerkersovereenkomst" af te sluiten. Tevens moet je op verzoek direct persoonsgegevens kunnen wissen of overdragen aan andere organisaties en moet je een plan van aanpak hebben bij een datalek.


De AVG heeft invloed op alle geledingen van je organisatie en vergt dan ook een nauwe samenwerking. UNO kan in samenwerking met gespecialiseerde juristen en met eigen kennis en producten, zoals de UNO SecurityScan, de CyberScan, Multi-Factor authentication en encryption dit proces ondersteunen. In onderstaande versimpeld 10 stappenplan helpt UNO je te voldoen aan de AVG.

   

 

 

 

 

Hoe kan UNO helpen?

Voldoen aan de AVG vereist een planmatige en integrale aanpak met aandacht voor IT security, datamanagement, beheer en compliance.

UNO wil je daar graag bij helpen en kan in samenwerking met aantal gespecialiseerde juristen voor privacy wetgeving volgende diensten bieden: 

 

 • UNO AVG Quickscan 
  Een jurist brengt de privacyrisico's in kaart samen met de klant. Op basis van een kennismakingsgesprek kan de AVG Quickscan voor een vast tarief worden uitgevoerd.(+/- €1.500,-)
 • Privacy Impact assessment (PIA)
  In dit assessment wordt gekeken of getroffen maatregelen nog aansluiten bij de wetgeving en wordt er gekeken wat de gevoeligheid van verwerkte persoonsgegevens is en welke privacyrisico's deze met zich meebrengen. Dit assessment wordt door een jurist uitgevoerd.
 • UNO SecurityScan (periodiek)
  Brengt beveiligingsrisico's van omgeving en infrastructuur glashelder in kaart en is een goed uitgangspunt in het proces om AVG te worden.
 • UNO Multifactor Authentication
  Beveiligt de toegang tot jouw gegevens door in te loggen door een twee factor beveiliging aan het inlogproces (naast wachtwoord ontvang je dan ook een code zoals bekend en gebruikelijk bij internetbankieren) en breng zo een extra beschermlaag om je netwerk, websites, e-mail of andere applicaties. Deze beveiligingsoplossing is bijna een must als je aan de AVG wilt voldoen.
 • UNO CyberScan
  Brengt periodiek de kwetsbaarheden in kaart  voor apparaten en websites die via internet benaderbaar zijn en geeft zo een maximale bescherming tegen cybercriminaliteit. De onafhankelijke scan wordt in samenwerking met Threadstone uitgevoerd. 
 • UNO Mobile Device Management
  Maakt veilig werken op smartphone of tablet mogelijk! Eén verloren tablet of gestolen smartphone en al je vertrouwelijke bedrijfsgegevens liggen op straat! UNO adviseert graag hoe je je mobiele apparaten optimaal kan beheren én beveiligen zodat iedereen altijd en overal kan werken.
 • Server Monitoring Tools
 • Veiligheidscertificaten
  Certificaten voor beveiligde gegevensuitwisseling van met o.a. websites
 • Overige producten en diensten voor beveiliging, filtering en versleuteling  van data